Trykprøvning udføres i hele landet – med prisgaranti

Skal du have udført en trykprøvning af din bygning?

Kunne du tænke dig at vide, om din bygning har en optimal tæthed, eller skal du i forbindelse med et nybyggeri have udført en trykprøvning?

Hvis du skal have udført en trykprøvning / blowerdoor-test i Randers, Aarhus, Aalborg, Djursland eller i en hel anden del af landet, så står vi hos Byggetema gerne til din rådighed.

Vi har over 30 års erfaring inden for byggebranchen, og vi har prisgaranti på trykprøvning i hele landet. Det betyder, at du kan få udført en blowerdoor-test til Danmarks billigste pris, når du vælger os.

Vi kan trykprøve bygninger op til 4.000 m3, dvs. at hvis rumhøjden fx er 2,5 m, vil vi kunne trykprøve bygninger op til 1.600 m2.

Trykprøvning

Hvordan foregår trykprøvning?

En trykprøvning, også kaldet tæthedsprøvning og blowerdoor-test, foregår ved, at vi erstatter indgangsdøren med en fleksibel specialdør med ventilator – deraf navnet blowerdoor.

Ved hjælp af ventilatoren skaber man en trykforskel mellem ude og inde, hvor der simuleres en vindpåvirkning, der svarer til ca. 10 meter pr. sekund rundt om bygningen. Herefter kan luftstrømmen måles gennem ventilatoren.

For at kunne udføre præcise målinger skal udstyret kalibreres med nogle års interval. Vores udstyr er sidst kalibreret 21. juni 2023.

Vi tilbyder også fortrykprøvning

Ud over trykprøvning / blowerdoor-test tilbyder vi også en fortrykprøvning.

Det kan være en fordel at udføre en fortrykprøvning af bygningen, når dampspærren er monteret, og inden malerarbejdet er udført, da eventuelle utætheder nemmere kan findes og udbedres.

Skulle vi under en fortrykprøvning opdage, at der er problemer med dampspærren, er det både nemmere og billigere at udbedre, end når malerarbejdet er færdigt.

Myndighederne stiller krav om, at tæthedsprøvning skal være foretaget, inden byggeriet må tages i brug.

Hvorfor skal man have udført en trykprøvning?

Siden Bygningsreglementet 2015 (BR15) har det været lovpligtigt, at der altid ved nybyggeri skal udføres en tæthedsprøvning, der skal dokumentere klimaskærmens tæthed. Resultatet af tæthedsprøvningen bliver indregnet i energimærket.

Det nuværende krav (BR15/BR18) for luftskiftet gennem utætheder i klimaskærmen er maks. 1,0 l/s pr. m2 opvarmet etageareal ved tæthedsprøvning med 50 Pa.

Slip for fugt, træk og skimmel med en tæt bygning

I dag stilles der store krav til en bygnings tæthed, og det er ikke uden grund.

Der er særligt to vigtige årsager til, at bygninger i dag skal bygges, så de er så tætte som muligt:

  1. For at mindske energiforbruget
  2. For at undgå problemer med fugt

Det kan være dyrt at have en utæt bygning, og det belaster samtidig klimaet.

Hvis din bygning ikke er tæt, kan der blæse kold luft ind i bygningen, samtidig med at den varme luft fra bygningen kan trænge ud. Det giver både træk, kolde vægge og et dårligt indeklima, samtidig med at det både er dyrt og klimabelastende, da man i så fald er nødt til at varme uhensigtsmæssigt meget op for at opretholde en nogenlunde behagelig indendørstemperatur.

En anden ulempe ved at have en utæt bygning er, at der er en stor risiko for, at der opstår fugtproblemer. Fugt i form af vanddamp kan trænge ind i bygningens konstruktioner og give fugtproblemer, som kan føre til både råd og skimmelsvamp.

Kalibreringscertifikat

Kalibreringscertifikat

Kan en bygning være for tæt?

Der er mange misforståelser omkring tætheden i nybyggerier, som særligt går på, at nybyggeri i dag er for tæt.

Her er det dog vigtigt, at man skelner mellem utætheder i klimaskærmen og såkaldte kontrollerbare utætheder som fx ventilation og udluftning.

Når bygninger i dag skal leve op til særlige krav om tæthed, er det særligt vigtigt for indeklimaet, at luften bliver udskiftet regelmæssigt.

Hvad hvis min bygning ikke overholder tæthedskravet?

Hvis det under en trykprøvning viser sig, at din bygning ikke overholder tæthedskravet, kan der udføres en lækagesøgning.

Dette kan vi naturligvis også være behjælpelige med. På den måde kan du få et overblik over, hvor din bygning er utæt, og hvad der skal til for at tætne den.

Blowerdoor-test og energimærkning

Vi kan tilbyde både en blowerdoor-test og energimærkning af hus i en samlet pakke, hvor der er ekstra gevinst i form af pakke rabat.

Vi kan udføre trykprøvning, når det passer dig

Når indgangsdøren skal erstattes med en specialdør med ventilator for at foretage en trykprøvning, kan der godt være nogle gener forbundet med arbejdet. Samtidig kræver det også, at vi har adgang til bygningen.

Vi er utrolig fleksible og imødekommende over for individuelle ønsker, og derfor tilbyder vi også at udføre vores blowerdoor-test uden for arbejdstiden. Det kan for eksempel være i weekenden, eller når det ellers passer dig bedst.

Hvad koster trykprøvning?

Med vores prisgaranti kan du få landets billigste pris på trykprøvning, uanset om du skal have udført trykprøvning i Djursland, Aarhus, Randers, Aalborg eller i en helt anden landsdel.

Vi tilbyder både blowerdoor-test på Sjælland, Fyn og i Jylland til en pris på kun 3.600 kr. inkl. moms. Ved valg af vores pakkeløsninger er der ekstra rabat.

Få mere information om vores priser og prisgaranti i vores prisliste. Her kan du også finde vores priser på fortrykprøvning og pakkeløsninger.

Hos os får du altid høj kvalitet for pengene

Selvom vi tilbyder prisgaranti på trykprøvning, går vi aldrig på kompromis med kvaliteten af vores arbejde.

Med mere end 30 års erfaring fra byggebranchen og uddannelser som hhv. byggesagkyndig, bygningskonstruktør og energikonsulent kan du altid regne med, at du får udført en trykprøvning i højeste kvalitet, når du vælger at benytte dig af vores virksomhed.

Vi har udstyret til at foretage præcise målinger, som altid er kalibreret, og samtidig har vi den rette viden og erfaring, der skal til for at sikre er pålideligt resultat.

Blowerdoor

Kontakt os og bestil trykprøvning til landets bedste pris

Kunne du tænke dig at bestille en blowerdoor-test til landets billigste pris?

Så kontakt os gerne allerede i dag, så vi kan aftalte et tidspunkt for, hvornår vi skal komme forbi og udføre testen.

Skal du have udført blowerdoor-test i Randers, Aarhus, Aalborg, Djursland eller et andet sted i Jylland / på Fyn, så har vi mulighed for at komme forbi inden for et par dage. Vi kommer også gerne forbi dig på Sjælland – kontakt os og hør nærmere om, hvornår vi udfører trykprøvning på Sjælland næste gang.