Tilstandsrapport med prisgaranti

Vi tilbyder Danmarks billigste tilstandsrapport

Skal du sælge din bolig, og leder du derfor efter en virksomhed, der kan udarbejde en billig tilstandsrapport?

Hos Byggetema har vi prisgaranti, hvilket betyder, at du kan få markedets billigste pris på tilstandsrapporten. Det gælder, uanset hvor i landet du bor henne. Vi udarbejder både tilstandsrapporter i Randers, Aarhus, Aalborg og i resten af Jylland, men vi kører også gerne ud til kunder i resten af landet.

Vores byggesagkyndige har:

  • Håndværksmæssig baggrund
  • Uddannelse som bygningskonstruktør, byggesagkyndig og energikonsulent
  • Mere end 30 års erfaring fra byggebranchen

Derudover er vi beskikket af Sikkerhedsstyrelsen til at udarbejde tilstandsrapport.

Tilstandsrapport-Byggetema

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en skriftlig rapport, der består af en byggeteknisk gennemgang af din bolig.

Den giver et professionelt, uvildigt og neutralt billede af din boligs synlige fejl og mangler, som danner grundlag for, hvad ejerskifteforsikringen vil dække.

Forstå din tilstandsrapport

En tilstandsrapport er opbygget på farvekoder, som fortæller skadens omfang, og hvor kritisk skaden er.

Farvekoderne er:

Sort/spørgsmålstegn – mulige skader:

Der er forhold ved bygningsdelen, der bør undersøges nærmere for at få afklaret, om der er en skade. Skaden kan være alvorlig eller kritisk, og derfor bør du få afklaret omfanget af den mulige skade og konsekvenserne heraf.

Er du køber, og vælger du at købe ejendommen, uden at du har fået forholdet undersøgt nærmere, bærer du selv risikoen.

Grå – mindre alvorlige skader:

Der er tale om skader, der ikke har nogen indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion.

Gul – alvorlige skader:

Der er skader ved bygningsdelen, der medfører, at bygningsdelens funktion vil svigte på længere sigt (2-10 år).

Skaden kan desuden medføre skader på andre dele af bygningen.

Rød – kritiske skader:

Her er der tale om skader, der allerede har medført, eller som vil medføre skader ved bygningsdelen, hvilket på kort sigt (0-2 år) vil give svigt af funktionen ved bygningsdelen.

Denne type skade kan enten medføre eller har også medført svigt på andre bygningsdele.

Bliv fritaget for det 10 år lange sælgeransvar

Skal du sælge din bolig, er det vigtigt, at du får lavet en tilstandsrapport.

Med en tilstandsrapport, en el-installationsrapport og et tilbud på en ejerskifteforsikring, hvor du tilbyder at betale halvdelen af prisen, kan du blive fritaget for sælgeransvar i forbindelse med salget.

Sælgeransvaret gælder i 10 år efter et hussalg.

Som sælger kan du dermed slippe for et eventuelt erstatningskrav, hvis der i den 10-årige periode efter salget skulle vise sig at være skader, der er erstatningsberettiget.

Er tilstandsrapport lovpligtig?

Det er ikke lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med salg af bolig. De fleste vælger dog alligevel at gøre det for netop at blive fritaget for det 10 år lange sælgeransvar, som ved flere eller større skader på boligen kan komme til at blive ganske bekosteligt.

Med en tilstandsrapport får du tryghed om, at der ikke efterfølgende kan komme et erstatningskrav, som du hæfter for – og dette til en ganske billig pris, når man sammenligner med, hvor mange penge du kan risikere at skulle betale, hvis der inden for de 10 år kommer et erstatningskrav.

Tilstandsrapport

Kan man sælge hus uden tilstandsrapport?

Ja, da rapporten ikke er lovpligtig, kan man godt sælge sit hus uden.

Du skal dog være opmærksom på, at de fleste købere foretrækker, at der foreligger en tilstandsrapport, og derfor kan det blive sværere at sælge huset uden rapporten.

Hvordan udarbejdes en tilstandsrapport?

Den bliver udarbejdet ved, at vi foretager en komplet gennemgang af din bolig, hvor vi tjekker den efter for alle synlige fejl og mangler.

Din bolig bliver sammenlignet med andre boliger, der i alder, stand og type minder om din bolig. Der er således ikke tale om en sammenligning med et nyopført hus.

Hvorfor skal du bestille din tilstandsrapport hos os?

Ud over at vi er beskikket af Sikkerhedsstyrelsen, er der også andre gode grunde til, at du lige netop skal vælge os:

  1. Du får landets billigste pris på tilstandsrapport
  2. Du får en fyldestgørende rapport baseret på vores +30 års erfaring fra byggebranchen
  3. Du kan få foretaget besigtigelsen, når det passer dig – fx i weekenden
  4. Du undgår lange ventetider
  5. Vi kan også udføre husets energimærkning og trykprøvning

1. Benyt dig af vores prisgaranti og spar op til ca. 2.000 kr.

Vi har prisgaranti i hele landet på tilstandsrapport. Det betyder, at du hos os kan få udarbejdet rapporten til landets billigste pris, og du kan dermed typisk spare op til ca. 2.000 kr.

Prisen for tilstandsrapport er på kun 4.400 kr. inkl. moms. Ved valg af pakkeløsninger er der endnu mere rabat.

Du kan læse mere om vores priser og prisgaranti her.

Vores prisgaranti gælder i op til 7 dage, efter vi har udført arbejdet, så finder du i denne periode den samme ydelse til en billigere pris, matcher vi prisen.

2. Vi har over 30 års erfaring fra byggebranchen

Når du skal have udarbejdet en tilstandsrapport, er det vigtigt, at der bliver foretaget en grundig gennemgang af boligen, og at din bolig bliver sammenlignet korrekt med andre lignende huse.

Derfor er det en fordel for dig, at vi har mere end 30 års erfaring fra byggebranchen. Vi har igennem årene vurderet mange forskellige typer huse fra forskellige årstal, og vi har dermed den rette viden og erfaring, der skal til for at kunne vurdere huset korrekt.

3. Vi har fleksible arbejdstider

Vi ved, at det kan være besværligt, når der skal foretages en fysisk besigtigelse af huset, fordi du typisk ikke selv er hjemme i det tidsrum, besigtigelsen foregår.

Vi har fleksible arbejdstider, og vi kan derfor komme forbi og foretage besigtigelsen af din bolig, når det passer dig. Det kan for eksempel være om aftenen eller i weekenden, når du selv er hjemme.

4. Vi har kort leveringstid

Hos os behøver du ikke at vente i længere tid end højst nødvendigt. Skal du have udarbejdet en tilstandsrapport i Randers, Aarhus, Aalborg eller et andet sted i Jylland eller på Fyn, kan vi komme forbi dig inden for ganske få dage.

Vi tager også gerne turen til Sjælland, hvis det er her, du skal have udarbejdet din rapport. Her foretrækker vi at samle flere opgaver, og du kan derfor kontakte os for at høre nærmere om, hvornår vi kan at komme forbi dig.

5. Vi udarbejder også energimærkning og trykprøvning

Hvis du skal sælge dit hus, skal du bruge både en energimærkning og en tilstandsrapport. Har du bygget nyt hus, skal du bruge et energimærke og en trykprøvning.

Vi kan selvfølgelig også være behjælpelige i den forbindelse med udarbejdelse af energimærkningen og en trykprøvning, hvor der er stor rabat på en samlet pakkeløsning.

Mulighed for førsynsrapport

Vi tilbyder også en førsynsrapport, der giver dig mulighed for at udbedre eventuelle skader, inden tilstandsrapporten bliver udarbejdet endeligt. På den måde opnår du en pænere rapport, og det kan have stor betydning både for husets salgspris og liggetid.

Tilstandsrapport

Hvor længe gælder en tilstandsrapport?

Rapporten er gyldig i 6 måneder.

Gyldigheden starter med den dag, den bliver indberettet. Indberetningen skal foretages senest 14 dage efter, boligen er blevet besigtiget.

Hvis du i perioden for rapportens gyldighed får udbedret fejl og mangler benævnt i tilstandsrapporten, kan der foretages en såkaldt revision, således at de pågældende fejl og mangler udgår af rapporten.

Når rapportens gyldighed på 6 måneder udløber, skal den fornyes. En fornyelse af tilstandsrapport bliver udført til en reduceret pris.

Kontakt os og bestil tilstandsrapport i dag

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at bestille en tilstandsrapport hos os? Så hører vi meget gerne fra dig.

Vi udarbejder gerne din rapport i Randers, Aarhus, Aalborg eller et andet sted i landet, og vi tilbyder altid prisgaranti, så du kan få markedets bedste pris.