Energimærkning af hus til landets billigste pris

Vi har prisgaranti på energimærkning af hus

Leder du efter en virksomhed, der kan foretage en energimærkning af dit hus – og som endda kan gøre det til en billig pris?

Så er du kommet til det rette sted. Hos Byggetema har vi mere end 30 års erfaring fra byggebranchen, og vi står altid til rådighed i forbindelse med energimærkning af hus, som vi med vores prisgaranti udfører til landets billigste pris.

Vi er desuden ISO 9001-certificeret af Byggeriets Kvalitetskontrol til at udføre energimærkning og godkendt af Energistyrelsen.

Vi tilbyder energimærkning af hus i hele landet

Fra vores base på Djursland kører vi ofte ud til opgaver, der involverer energimærkning af hus i Randers, Aarhus, Aalborg og omegn. Vi kører også ofte ud til energimærkning af hus i Djursland og resten af Jylland, ligesom vi også gerne tager turen til både Fyn og Sjælland, hvis det er her, du har brug for vores hjælp til energimærkning af dit hus.

Vi tilbyder med andre ord energimærkning af hus i hele landet.

Energimaerkning af hus

Hvad er energimærkning?

Et energimærke er en klassificering, der viser boligens energieffektivitet. Det er et standardiseret system, der anvender en skala fra A2020 til G, hvor A2020 er bedst, og G er dårligst.

Formålet med en energimærkning af hus er et synliggøre bygningens energiforbrug og komme med konkrete forslag til energimæssige forbedringer samt give et overslag på, hvor meget de rentable energiforbedringer vil koste.

Hvornår skal man have lavet en energimærkning?

Der er flere forskellige situationer, hvor det er nødvendigt at få foretaget en energimærkning af hus. Det er blandt andet, når:

 • Dit hus skal sælges
 • Dit hus skal udlejes
 • Du har fået bygget et helt nyt hus
 • Du skal søge om energitilskud.

Herudover kan det være en god ide at få udarbejdet et nyt energimærke, hvis du har fået udført en større energirenovering af dit hjem, eller hvis du har udskiftet din varmekilde til en mere bæredygtig varmekilde.

Hvem laver energimærkning?

Energimærkning af hus skal udføres af en energikonsulent.

Hos Byggetema er vi både ISO 9001-certificeret af Byggeriets Kvalitetskontrol og godkendt af Energistyrelsen til at udføre energimærkninger.

Er energimærkning lovpligtig?

Ja, i Danmark er det lovpligtigt, at du har et gældende energimærke i forbindelse med salg og udlejning af din bolig. Det samme gælder for nybyggede huse, der skal energimærkes, inden de må tages i brug. Det gælder for bygninger på 60 m2 eller derover.

Sommerhuse er undtaget energimærkning.

Hvordan bestemmes energimærket?

Energimærket bestemmes ud fra din boligs forbrug af kWh/m2 pr. år.

Der er en række forskellige faktorer, der påvirker din bygnings energiforbrug, som energimærket tager hensyn til. Det omfatter blandt andet:

 • Isolering
 • Vinduer og døre
 • Varmeanlæg
 • Ventilation

Hvordan beregnes energimærkning

En energimærkning af hus skal udarbejdes på baggrund af et beregnet forbrug, som giver en indikation for husets energimæssige kvalitet.

Grunden til at det er et beregnet forbrug og ikke husets faktiske forbrug er, at det faktiske forbrug afhænger af, hvem der bor i huset. Det fortæller dermed noget om måden, huset bliver brugt på, men ikke om bygningens energimæssige kvalitet.

For at kunne beregne forbruget måler vi bygningen op og undersøger husets isolering, varmekilde, døre og vinduer m.m.

På baggrund af undersøgelsen og opmålingen beregner vi husets energiforbrug under standardbetingelserne.

Sådan foregår processen med energimærkning

For at kunne foretage en energimærkning af dit hus skal vi forbi dig til en besigtigelse og opmåling.

Inden besøget får du et skema, som du skal udfylde. Det dækker blandt andet over dit varmeforbrug og oplysninger om isoleringstykkelser, hvor disse kendes.

Når vi har gennemgået huset og foretaget diverse beregninger, får dit hus en ny energimærkning, og du får samtidig tilsendt en energimærkerapport.

Energimærkerapporten kommer med konkrete forslag til, hvilke energiforbedringer du selv eller en kommende køber kan foretage for at gøre boligen mere energirigtig. Derudover beskriver rapporten også, hvad de konkrete tiltag koster at få gennemført.

Certifikat energimærkning

Certifikat

Særligt ved energimærkning af nybyggeri

Energimærkning af nybyggeri skal indsendes til kommunen, inden bygningen bliver meldt færdig eller tages i brug. Dette er for at kontrollere, at bygningen overholder energikravene i byggetilladelsen.

Energimærkning af nye bygninger indeholder derfor ingen forslag til energimæssige forbedringer.

Hvor længe gælder en energimærkning?

En energimærkning af hus er gyldig i 10 år.

5 fordele ved energimærkning hos Byggetema

Ud over at være ISO 9001-certificeret og godkendt af Energistyrelsen er der også andre fordele ved lige netop at vælge os, når du skal have foretaget en energimærkning af hus.

Her kan vi især fremhæve følgende:

 1. Vi har mere end 30 års erfaring fra byggebranchen
 2. Vi kan også udarbejde husets tilstandsrapport og trykprøvning
 3. Vi er fleksible og kan fx komme forbi i weekenden
 4. Vi har en hurtig leveringstid
 5. Vi har landets billigste pris på energimærkning (prisgaranti)

1. Vi har mere end 30 års erfaring fra byggebranchen

I forbindelse med energimærkning af hus er det vigtigt, at man har så stor erfaring fra byggebranchen som muligt, fordi man skal kunne vurdere mange forskellige slags huse fra forskellige årstal.

Ud over at være energikonsulent har vi også uddannelser som bygningskonstruktør og byggesagkyndig bag os. Du kan dermed være 100 % tryg ved, at du får den helt rigtige energimærkning af dit hus, når du vælger os til opgaven.

2. Vi udarbejder også tilstandsrapport og trykprøvning

Hvis du skal sælge dit hus, skal du bruge både en energimærkning og en tilstandsrapport. Har du bygget nyt hus, skal du bruge et energimærke og en trykprøvning.

Vi kan selvfølgelig også være behjælpelige i den forbindelse med udarbejdelse af tilstandsrapporten og en trykprøvning, så du kan få en samlet løsning og dermed slippe for at skulle have fat i flere forskellige virksomheder.

3. Vi er fleksible og kan fx komme forbi i weekenden

En anden stor fordel ved at lade os stå for din energimærkning af hus er, at vi er utrolig fleksible. Vi kan med andre ord komme forbi, når det passer dig.

Det kan for eksempel være i weekenden eller om aftenen, når du er kommet hjem fra arbejde.

4. Vi har hurtig leveringstid

Det behøver ikke at tage lang tid at få energimærket dit hus.

Vi har base i Jylland, og det betyder, at vi både i Nordjylland og resten af Jylland samt på Fyn har mulighed for at komme forbi til besigtigelsen allerede inden for ganske få dage.

Skal du have foretaget energimærkning af hus på Sjælland, kan der gå lidt flere dage, da vi planlægger vores arbejde, så vi har flere opgaver på Sjælland på samme tid. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvornår vi tager til Sjælland næste gang.

Med vores korte leveringstid slipper du for at skulle vente i længere tid end højst nødvendigt, hvis du for eksempel skal sælge dit hus eller søge om energitilskud, da begge dele forudsætter, at du har fået foretaget en energimærkning af hus.

Energimærkning

5. Vi har landets billigste pris på energimærkning

Som nogle af de eneste i landet har vi prisgaranti på energimærkning af hus, tilstandsrapport, trykprøvning og energirammeberegning.

Det betyder, at du har mulighed for at spare op til ca. 2.000 kr. på hver af opgaverne. Prisen for energimærkning af hus er på kun 4.400 kr. inkl. moms. Ved valg af pakkeløsninger er der endnu mere rabat.

Du kan læse mere om vores priser og prisgaranti her.

Vores prisgaranti gælder i op til 7 dage, efter vi har udført arbejdet, så finder du i denne periode den samme ydelse til en billigere pris, matcher vi prisen.

Kontakt os og bestil energimærkning af hus i dag

Er det blevet tid til en ny energimærkning af hus, er du altid meget velkommen til at kontakte os for at aftale, hvornår vi skal komme forbi til besigtigelsen.

Vi tilbyder både energimærkning af hus i Aarhus, Randers, Aalborg og Djursland samt i hele det øvrige Jylland og i resten af landet. Skal vi også komme forbi dig?

Husk, at får du et tilbud på energimærkning af hus med en billigere pris, matcher vi prisen.