Skimmelsvamp og fugt rådgivning

Har du skimmelsvamp og fugt i boligen?

Som beskikket byggesagkyndig kan vi undersøge din bolig for skimmelsvamp og fugt og give dig professionel vejledning i at fjerne fugt og skimmelsvamp.

Vi tilbyder undersøgelse og rådgivning vedrørende skimmelsvamp og fugt i Aarhus, Randers, Aalborg eller i resten af Midt- og Nordjylland.

Skimmelsvamp og Fugt

Hvordan opstår skimmelsvamp

Skimmelsvamp findes overalt i naturen og bringes ind i boligen med udeluften. For at skimmelsvampen kan gro, skal der være organisk materiale, ilt og fugt. Organiske materialer og ilt findes overalt, så det er derfor fugten, vi skal koncentrere os om at fjerne.

Det er vigtigt at fjerne fugten, inden du går i gang med at fjerne skimmelsvampen. Der bør ikke være så meget fugt i boligen, at der kan vokse skimmelsvamp. Så årsagen til fugten skal findes. Hvis du ikke for at fjerne fugten og årsagen til den, vil skimmelsvampene komme tilbage efter kort tid.

Hvilke årsager kan være skyld i skimmelsvamp

Der kan være mange årsager til, at der er fugt i boligen. Fugten kan fx skyldes:

  • Utætte eller dårligt isolerede vinduer
  • Dårligt isolerede vægge, som giver kondens på kolde overflader
  • Dårligt indeklima – fx fordi der ikke bliver luftet tilstrækkeligt ud i boligen
  • Et utæt tag
  • En vandskade, fx et sprunget vandrør
  • Uhensigtsmæssig adfærd, fx at du tørrer tøj i boligen, undlader at lufte ud efter badet eller ikke tænder emhætten ved madlavning.

Kan man blive syg af skimmelsvamp?

Nogle mennesker bliver syge af skimmelsvamp. Oplever du hoste, hæshed, hovedpine, træthed eller koncentrationsbesvær, kan det være tegn på, at der er skimmelsvamp i dit hjem. Det kan også være, at der endda lugter jordslået eller muggent.

Det kan derfor være en god idé at lade professionelle teste huset for skimmelsvamp og fugt – og det klarer Byggetema gerne.

Få testet boligen for skimmelsvamp og fugt

Vi kommer gerne forbi og tester boligen for skimmelsvamp og fugt i Aahus, Randers, Aalborg eller i resten af Midt- og Nordjylland. Har du spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.

Se priser på undersøgelse af skimmelsvamp og fugt.